willebrordushof

Rotterdam, 2019, conceptfase

Het plan is om de huidige loods te vervangen door een wooncomplex van 11 grondgebonden woningen in Rotterdam Noord. Het hof zal te betreden zijn vanuit twee kanten met een hoofdentree vanuit de Bergweg en een bewonersentree vanuit het Willebrordusplein. De hoekbebouwing zal een commerciële ruimte blijven.

De wijk, het Liskwartier, wordt gekenmerkt door de verticale dimensies met horizontale accenten. Middels een spel van horizontale en verticale bakstenen en de plaatsing van de hemelwaterafvoeren tussen iedere woning, sluiten de gevels van het hof aan op de omgeving. Voor iedere woning worden betontegels geplaatst waardoor per woning een privézone wordt gecreëerd. Verder wordt het zwarte dak van de loods vervangen door groene sedum daken.

 
Midden in het bouwblok de huidige loods met de Formido winkel.

Midden in het bouwblok de huidige loods met de Formido winkel.

 
Het nieuwe plan

Het nieuwe plan

 
bergweg_3.jpg
bergweg_4.jpg
 
Nieuwe en bestaande doorsneden over het Willebrordushof.

Nieuwe en bestaande doorsneden over het Willebrordushof.

 
De doorsnede, gevel en plattegronden van een tussenwoning.

De doorsnede, gevel en plattegronden van een tussenwoning.

 
bergweg_9.jpg
 
Bestaande en nieuwe gevel van de commerciële ruimte, de hoekbebouwing. Hier komt een tweede nieuwe entree tot het Willebrordushof.

Bestaande en nieuwe gevel van de commerciële ruimte, de hoekbebouwing. Hier komt een tweede nieuwe entree tot het Willebrordushof.