Het bureau VAN ALPHEN ARCHITECTEN is opgericht in 2018. Het bureau is een uniek samenwerkingsverband tussen vader (Louk) en dochter (Anouk).

Het bureau is breed georiënteerd en voert naast woningbouw, projecten uit in de publieke en commerciële sector. De opdrachten variëren van nieuwbouw tot uitbreidingen en renovaties. Zij werken vanuit de filosofie dat de wens van de opdrachtgever altijd uitgangspunt is en deze zo goed mogelijk vertaald wordt naar een ontwerp. Hun kennis, ervaring en creativiteit wordt ingezet om, samen met de opdrachtgever, tot een verrassende vertaling van de wensen en eisen te komen. Juist de combinatie van ruime ervaring gekoppeld aan jeugdig enthousiasme geeft meerwaarde aan het uiteindelijke ontwerp.

 

Louk van Alphen

Louk heeft in 1989 de architectuuropleiding aan de TU Delft met succes afgerond. Vanaf dat moment is hij werkzaam als zelfstandig architect met, naast ervaring in de particuliere woningbouw, zeer veel ervaring in ontwerp en bouwbegeleiding van commerciële projecten. Met name NS Stations is een grote stabiele opdrachtgever, zowel in Nederland als België en Frankrijk. 

Diverse ontwerpen voor particuliere opdrachtgevers hebben, vanwege de creatieve en unieke oplossingen, media-aandacht getrokken.

 

Anouk van Alphen

In 2014 heeft Anouk de architectuuropleiding aan de TU Delft afgerond. Tijdens haar opleiding werkte zij al veel samen met Louk. 

Na het afronden van haar studie heeft zij gedurende drie jaar fulltime gewerkt voor Jos Rhemrev Architectuur en Stedebouw in Amsterdam. Hier heeft zij zelfstandig diverse projecten uit kunnen voeren. Na een periode van drie jaar was het tijd voor iets nieuws en is zij de uitdaging aangegaan om samen met haar vader een bureau te starten.